Новини

Аспіранти спеціальності 133 Галузеве машинобудування долучаються до міжнародного проєкту!
У січні 2023 року в рамках проєкту «Smart Manufacturing Innovation, Learning-labs and Entrepreneurship («SMILE») – Інновації у розумному виробництві, навчальні лабораторії та підприємництво» відбувся тренінг під час якого аспіранти дізнались про керування технологічними процесами лазерної різки, 3d моделювання і друку. Під час тренінгу учасники спробували свої сили у створенні 3d моделі гвинтових і пропелерних елементів конструкцій та проаналізували особливості 3d друку. Виконали проектні розрахунки збірного просторового каркасу, після чого виготовили його за допомогою лазерного вирізання.
Здобуті знання та досвід вони зможуть використати в процесі виготовлення дослідних установок та проведення досліджень

 

22 і 23 грудня 2022 року відбулося засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування

Магістрами були представлені доповіді  за результатами  досліджень в галузі переробних і харчових виробництв.

Щиро вітаємо наших випускників з успішним захистом та здобуттям освітнього ступеня магістра ! Бажаємо успіхів у мирній Україні!

Відбувся круглий стіл з керівництвом ПрАТ «Тернопільський молокозавод»
Відбулася зустріч представників кафедри обладнання харчових технологій ТНТУ із керівництвом ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (компанія Молокія). Учасники обговорили можливі шляхи подальшої співпраці кафедри та підприємства.
Налагоджуємо співпрацю з виробництвом!
На кафедрі обладнання харчових технологій проводиться розроблення обладнання та технологій для виготовлення безглютенових продуктів
Глютен (або клейковина) – це речовина, що входять до складу білка пшениці, ячменю, жита і більшості інших злакових культур. Доведено, що він призводить до набору ваги та виникнення серйозних захворювань. Також у деяких людей існує непереносимість глютену, при якій безглютенова дієта є головною умовою здоров’я.
Суть досліджень полягає у створенні нових рецептур безглютенових продуктів із використанням різноманітної білковмістної та багатої на ліпіди сировини: кукурудзи, гороху, білої квасолі, сої тощо. Також проводиться розроблення обладнання для змішування та збивання компонентів.
На даний час вже встановлено необхідний час замішування, тривалість відстоювання та відсотковий склад суміші компонентів при виготовленні безглютенових продуктів із пшеничного борошна вищого сорту та екструдованого кукурудзяного борошна.
Керівник досліджень: проф., д.т.н. Ігор Ярославович Стадник, тел. 0975454829.
Запрошуємо до співпраці зацікавлених осіб та представників бізнесу!

ЗАТВЕРДЖЕНО ГРАФІК КОНСУЛЬТАЦІЙ НА ОСІННІЙ СЕМЕСТР

Графік проведення консультацій науково-педагогічними працівниками кафедри у 2020-21 н.р

 

ЗАПРОШУЄМО ВСТУПНИКІВ НА ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ТНТУ

Чекаємо Вас 15 березня 2020 року за адресою: вул. Руська, 56, навчальний корпус №2, читальна зала науково-технічної бібліотеки.

Детальна інформація про захід та реєстрація за посиланням: job.tntu.edu.ua/dni-vidkrytyh-dverej/

Світлина від Кафедра обладнання харчових технологій ТНТУ.

 

Запрошуємо майбутніх вступників взяти участь у Всеукраїнській олімпіаді Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Університет організовує олімпіади з математики, біології, фізики, географії та іноземної мови (англійська, німецька, французька) для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти у такі терміни:

Перший тур (дистанційний) — з 03 лютого до 23 березня 2020 року.

Другий тур (очний) — 25 квітня 2019 року (приміщення читальної зали науково–технічної бібліотеки)

❗️Унікальна можливість отримати додатково 20 балів до сертифікату ЗНО❗️

Більше тут: http://bit.ly/2OwCjzz

 

 

ТНТУ ім. І. Пулюя запрошує на навчання за спеціальністю 133 «ГАЛУЗЕВЕ МАШИНОБУДУВАННЯ» із спеціалізацією

«ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ і ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ»

Готуємо інженерів для підприємств  харчової і переробної промисловості, харчового машинобудування, фармацевтичних виробництв, науково-дослідних установ, проектних організацій та конструкторських бюро.

Також наші випускники завдяки отриманим за час навчання знанням із теплотехніки успішно працевлаштовуються на підприємствах, що здійснюють проектування систем опалення.

Рівні вищої освіти: бакалавр, магістр, доктор філософії.

Лабораторне заняття

На занятті з дисципліни «Технологічне обладнання молочної промисловості» студенти під керівництвом проф. Шинкарик Марії Миколаївної дослідили процес утворення масла способом збивання, використовуючи розроблену нашими викладачами лабораторну установку. Останнім етапом лабораторної роботи була дегустацією отриманого продукту.

ТНТУ оголошує прийом слухачів на підготовче відділення на 2019/2020 н.р.

Слухачам будуть надані пільги при вступі до університету.

Термін навчання — з 1 листопада 2019 року до 25 квітня 2020 року

Денна форма навчання

Дисципліни: українська мова і література, математика, фізика

Дні та години навчання: середа — з 16.10 до 19.00; неділя — з 9.00 до 14.50.

Дисципліни: українська мова і література, математика

Дні та години навчання: неділя — з 9.00 до 14.50.

 

Очно-дистанційна форма навчання

Дисципліни: українська мова і література, математика, фізика

Дні та години очної форми навчання: неділя (один раз в місяць) — з 9.00 до 14.50.

Дні та години дистанційної форми навчання: вівторок, середа, четвер — з 19.00 до 20.20.

Прийом документів триває до 31 жовтня 2019 року

Детальна інформація та реєстрація: bit.ly/2lzTxka

 

Відбулася відкрита лекція

18 жовтня відбулася відкрита лекція доцента Зварич Наталії Миколаївни із дисципліни “Процеси та апарати харчових виробництв” на тему “Основи гідравліки” для груп МЛ-31, МЛс-32, МХ-31 та МХс-32.

 

Продовжується співпраця кафедри обладнання харчових технологій ТНТУ із закордонними партнерами

18-19 вересня наш університет відвідав декан факультету машинобудування  Університет прикладних наук Шмалькальден (Німеччина), професор Роберт Пітч. Візит відбувся в рамках академічної мобільності за програмою Erasmus+.

Професор прочитав лекції з дисципліни «Холодильна техніка» для магістрантів спеціалізації «Обладнання переробних та харчових виробництв».

 

Щиро вітаємо співробітників, студентів та випускників кафедри обладнання харчових технологій Тернопільського національного технічного університета імені І. Пулюя
з 26-літтям кафедри!!!

ПРАКТИКА У НІМЕЧЧИНІ!

Студенти 2-го та 3-го курсів факультету інженерії машин, споруд та технологій та факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії запрошуються взяти участь у практиці за програмою АПОЛЛО (м. Берлін, Німеччина) та Німецької селянської спілки (Німеччина).

14 листопада відбудеться зустріч студентів з адміністрацією програми та керівниками аграрних підприємств Федеральної землі Бранденбург (Німеччина).

У програмах практик у Німеччині можуть взяти участь студенти, які проживають у сільській місцевості та вивчали німецьку мову, мають бажання ознайомитися з сучасними технологіями, машинами, механізмами, засобами автоматизації передових аграрних підприємств, покращити володіння німецькою мовою. Зазначимо, що з 2011 року участь у даній практиці пройшли 35 студентів ТНТУ.

Для участі у зустрічі та співбесіді з метою проходження практики в Німеччині потрібно до 9 листопада зареєструватися у відділі міжнародних зв’язків к.44 (корпус №2), тел. 51-97-29.

 

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ

24 квітня 2018 р.  в аудиторії К6-15 відбудеться відкрите лекційне заняття доцента кафедри обладнання харчових технологій Кравця Олега  Ігоровича із дисципліни “Процеси та апарати харчових виробництв” для груп МО-31, МОс-31. Тема заняття “Перегонка та ректифікація”. Початок о 11.10 год.

 

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ

22 травня 2018 р. в аудиторії К8-22 відбудеться відкрите лекційне заняття доцента кафедри обладнання харчових технологій Зварич Наталії Миколаївної із дисципліни “Техноекологія та цивільна безпека” . Тема заняття “Основні складові сучасної екологічної кризи і шляхи виходу з неї”. Початок о 8.00 год.

 

ВІТАЄМО!

Паробок Галину із зайнятим ІІ місцем у конкурсі магістерських робіт науково-педагогічного спрямування із спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв».
Керівник – завідувач кафедри обладнання харчових технологій, д.т.н., проф. Вітенько Т.М.
Конкурс проходив 16 травня 2018 року на базі Таврійського державного агротехнологічного університету (Запорізька обл., м. Мелітополь.)

1.1

ВІТАЄМО!

Студента гр. МО-31 Венгриновича Степана із перемогою в номінації «Високі результати при індивідуальному тестуванні» та студента гр. МОс-31 Лукціва Назарія із перемогою в номінації «Оригінальне та успішне виконання завдань Олімпіади», за підсумками II-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв», що відбулася 16-18 травня 2018 року на базі Таврійського державного агротехнологічного університету.  Керівник – заступник завідувача кафедри обладнання харчових технологій,  к.т.н. Ворощук В.Я.

1

1.4

Графік проведення відкритих занять кафедри

обладнання харчових технологій

на осінній семестр 2018-2019 н.р.

№п/п Прізвище,

ім’я,

по-батькові

викладача

Вид занять Назва дисципліни, тема Курс, група Дата проведення Пара, аудит
1. Доц. кафедри обладнання харчо-вих технологій Ворощук В.Я., к.т.н., доц. Лекція «Технологічне обладнання харчових виробництв», «Обладнання для миття тари» МО-41,

МОс-42

21.09.18 ІІІ пара, К6-15
2. Ст. викл. кафедри обладнання харчових технологій

Стручок В.С.

Лекція «Техноекологія та цивільна безпека», «Моніторинг небезпек, що можуть спричинити надзвичайні ситуації» ЕТ, РБ, РВ,РА, РН-І 23.10.18 ІІІ пара, К6-12

ГРАФІК

роботи викладачів кафедри “Обладнання харчових технологій”

на осінній семестр 2018-2019 навчального року

 

№з/п Прізвище, ім’я, по батькові викладача Понеділок Вівторок Середа Четвер П’ятниця
1. Вітенько Т.М. 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00
2. Ворощук В.Я. 09.00-17.00 08.00-17.00 08.00-18.00 09.00-17.00 08.00-16.00
3. Городиський Н.І. 10.00-12.00 09.00-11.30 12.00-16.00 11.00-13.00
4. Зварич Н.М. 09.00-17.00 08.00-17.00 08.00-17.00 09.00-18.00 08.00-16.00
5. Кравець О.І. 09.00-17.00 09.00-16.00 09.00-16.00 09.00-16.00 08.00-15.00
6. Лясота О.М. 10.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00 08.00-17.00 10.00-16.30
7. Стадник І.Я. 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-16.00
8. Стручок В.С. 11.30-14.30 11.00-14.00 10.00-13.00 09.30-12.30 10.00-13.00
9. Шинкарик М.М 10.00-17.00 09.00-16.00 09.00-17.00 09.00-17.00 08.00-14.20

Графік проведення консультацій науково-педагогічними працівниками

кафедри обладнання харчових технологій у осінньому семестрі 2018-2019 н.р.

з/п
Прізвище, ім’я, по батькові викладача
Назва дисципліни
Дні тижня
Час і місце проведення
Примітка
1
Вітенько Тетяна Миколаївна
Холодильна техніка
середа
16:00-17:00,
Каб. 6-17
МОм-51, МОмн-51, МОмз-51
Процеси та апарати харчових виробництв (КП)
вівторок, четвер
16:00-17:00,
Каб. 6-17
МО-41, МОс-42,
МОз-41, МОзс-42
2
Стадник Ігор Ярославович
Конструювання обладнання харчових виробництв
Четвер
14:00-15:00,
Каб. 6-5
МОм-51, МОмн-51, МОмз-51
Монтаж, діагностика, ремонт та експлуатація обладнання
МО-41, МОс-42,
МОз-41, МОзс-42
Конструювання обладнання харчових виробництв (КП)
15:00-16:00,
Каб. 6-5
МОм-51, МОмн-51, МОмз-51
Монтаж, діагностика, ремонт та експлуатація обладнання (КП)
МО-41, МОс-42,
МОз-41, МОзс-42
3
Стручок Володимир Сергійович
ТЕЦБ
Понеділок
15:00-16:00,
Каб. 8-21
ЕТ, РВ, РН, РА, РБ, КІ-І, РАз, РБз, КІз, БАз, БМз, БПз, ПКз, ПМз, ПОз-І
05.12.2018
19.12.2018
17:40-19:00,
Каб. 6-15
ІБМ, ІМП, ІМБ,ІЕЕ,ІСН, ІСІ-І
4
Шинкарик Марія Миколаївна
Технологічне обладнання консервної промисловості
Понеділок
14:40-16:00,
Каб. 6-9
МОм-51, МОмн-51, МОз-51
Технологічне обладнання молочної промисловості
Середа
14:40-16:00,
Каб. 6-9
МЛ-41, МЛс-42, МЛз-41, МЛзс-42
5
Лясота Оксана Михайлівна
Основи екології
Понеділок
15:00-17:00,
Каб. 6-18
КА, КАс, КТ, КТс, КС-ІV
ТЕЦБ
РА, РБ, РВ, РН, КІ, ЕТ-І
МОМТВТДХМ
МО-41, МОс-42,
МОз-41, МОзс-42
ТЕЦБ (погод.)
12.12.2018
26.12.2018
17:40-19:00,
Каб. 6-15
ІБМ, ІМП, ІМБ,ІЕЕ,ІСН, ІСІ-І
6
Плескун Михайло Іванович
Монтаж, діагностика, ремонт та експлуатація обладнання (КП)
Понеділок, середа
15:00-16:00,
Каб. 6-5
МО-41, МОс-42
Вівторок, четвер
16:00-17:00,
Каб. 6-5
МО-41, МОс-42, МОз-41, МОзс-42
7
Ворощук Віктор Ярославович
Основи математичного моделювання, Основи інженерного дизайну, Технологічне обладнання харчових виробництв
Вівторок
15:00-17:00,
Каб. 6-10
МО-41, МОс-42
Наукові дослідження і теорія експерименту
МОм-51, МОмн-51, МВм-51, МВмн-51, МСм-51, МСмн-51,
Наукові дослідження і теорія експерименту
Середа
15:00-17:00,
Каб. 6-10
МОмз-51, МВмз-51, МСмз-51
Основи промислового будівництва
МЛ-41, МЛс-42,
МХ-41, МХс-42
Технологічне обладнання харчових виробництв
МО-41, МОс-42,
МОз-41, МОзс-42
8
Зварич Наталя Миколаївна
ТЕЦБ
Середа
14:40-16:00,
Каб. 6-18
БА, БМ, БП, БР, ПК, ПМ, ПО, ПП, ПФ-І, БАз, БМз, БПз, ПКз, ПМз, ПОз, РАз, РБз, КІз-І
ПІТЗХВ
Вівторок
11:30-12:30,
Каб. 6-18
МОм-51, МОмн-51, МОмз-51
Процеси та апарати харчових виробництв
Понеділок,
1 тиждень
14:40-16:00,
Каб. 6-18
МХ-31, МХс-32
МХз-31, МХзс-32
Понеділок,
2 тиждень
14:40-16:00,
Каб. 6-18
МЛ-31, МЛс-32
9
Кравець Олег Ігорович
Процеси та апарати харчових виробництв
Четвер,
1 тиждень
15:00-16:20,
Каб. 6-8
МЛ-31, МЛс-32,
МХ-31, МХс-31
Технологічне обладнання галузі
Четвер,
2 тиждень
15:00-15:40,
Каб. 6-8
МХ-31, МХс-31
Основи промислового будівництва
15:40-16:00,
Каб. 6-8
МЛз-31, МЛзс-41

 

Затверджено теми магістерських робіт здобувачам вищої освіти ступеня “Магістр”:

Наказ про затвердження тем дипломних робіт  здобувачам вищої освіти ступеня “магістр”, (гр. МОм-51, денна форма навчання).

 Наказ про затвердження тем дипломних робіт здобувачам вищої освіти ступеня “магістр” (гр. МОмз-51, заочна форма навчання).

Наказ про затвердження тем дипломної роботи здобувачу вищої освіти ступеня “Магістр” Центру перепідготовки та післядипломної освіти.