Співпраця з Люблінською політехнікою

У вересні 2013 року делегація викладачів ТНТУ перебувала з офіційним візитом у Люблінській політехніці (Польща) Зокрема, вчений секретар вченої ради університету – Галина Крамар, декани факультетів: ФБВ – Павло Дудкін, ФІС – Олександр Мацюк, ФПД – Галина Ціх, завідувач кафедри ОХ – Тетяна Вітенько, викладачі Ольга Владимир, Надія Голда, Ольга Павликівська, Марія Паньків. Серед візитерів були 7 студентів з факультетів ФБВ, ФІС, ФХВ, МТФ, ФПД. З польської сторони участь в зустрічі взяли В’єслав Сікора – керівник відділу з питань Східного партнерства, Єва Бояр – декан факультету менеджменту, Йоланта Слоніц – заступник декана по роботі із студентами факультету менеджменту, Павел Комада – заступник директора Інституту інформатики. Метою візиту було ознайомлення із польським вузом, з програмою подвійних дипломів для магістрів нашого університету, узгодження програм подвійних дипломів та студентської мобільності в рамках Болонської системи навчання. В рамках даного візиту, ректором ТНТУ професором Петром Яснієм і ректором Люблінської політехніки професором Петром Кацейком підписано угоду про співробітництво щодо реалізації програм академічної мобільності, додаткову угоду про визнання еквівалентними освітніх документів, а також узгоджено графіки навчального процесу.

Спільна підготовча робота кафедри обладнання харчових технологій і факультетів обох університетів, завершилася створенням пакету базових документів щодо започаткування магістерських програм подвійних дипломів. Це дозволить студентам-магістрам нашого університету зі спеціальності “Обладнання переробних і харчових виробництв” паралельно навчатися у Люблінській Політехніці за спорідненою спеціальністю і по закінченню отримати два дипломи – ТНТУ і диплом Люблінської Політехніки.

Слід зазначити, що Люблінська Політехніка тільки упродовж останніх років отримала грант від Європейського союзу за програмою структурної модернізації економіки на будівництво і оснащення сучасним дослідницьким обладнанням навчально-лабораторного корпусу в сумі приблизно 30 млн. євро. Споруда площею більше 20 тис. кв. метрів, буде відкрита у 015 році. Тому подальша співпраця з цим ВНЗ відкриває нові можливості і перспективи перед студентами та науковцями Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя.

Детальну інформацію про історію розвитку, структуру та матеріально-технічну базу Люблінської Політехніки можна побачити в наступній презентації.