Балтійська університетська програма (BUP)

Викладачі кафедри співпрацюють з Балтійською університетською програмою (BUP) – це мережа з 225 університетів та інших інститутів в галузі вищої освіти, розташованих в регіоні Балтійського моря. BUP створює та координує курси для бакалаврів і магістрів інститутів-членів і спонсорує спільні проекти, орієнтовані на стабільний розвиток в регіоні.

Програма заснована в 1991 році. Робота мережі координується Секретаріатом BUP, що працює в Центрі сталого розвитку Університету Упсала (Швеція). Основними напрямками програми є питання сталого розвитку, охорони довкілля та демократії в регіоні Балтійського моря. Мета – підтримка ключової ролі, яку університети відіграють в демократичному, мирне та сталий розвиток. Це досягається шляхом розробки університетських курсів, а також участі в реалізації проектів співробітництва з органами влади, муніципалітетами та ін.

Балтійська університетська програма здійснює діяльність через 13 центрів, кожен з яких має свого директора, персонал і обладнане приміщення, яке дозволяє регіонам підтримувати зв’язок за допомогою мережі Інтернет та відео-обладнання. Центри відповідають за комунікації, інформацію, національні конференції та розповсюдження матеріалів.

Університети-учасники (центри) представляють країни, які знаходяться в басейні Балтійського моря або за його межами, у тому числі Україна, Білорусь, Німеччина, Кіпр, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Росія, Словаччина, Фінляндія, Чеська Республіка, Швеція, Естонія.