Практики закордоном

Кожного року студенти кафедри обладнання харчових технологій в рамках університетських програм проходять виробничі практики та стажування за кордоном. Зокрема за програмою Асоціації “Аполло” (Німеччина), об’єднання “Німецька селянська спілка” (Німеччина), за програмою “Агроімпульс” (Швейцарія), Асоціації аграрних підприємств “Кі-Франс” (Франція), на підприємствах компанії “Устронянка” – одного із лідерів на ринку безалкогольних напоїв у Польщі.

З 2 травня по 29 серпня 2014 року Паробок Галина проходила практику на підприємстві “Auhof”, що у місті Rapperswil-Jona у Швейцарії. Літня практика по програмі “Agrimpuls” надала їй можливість не тільки подорожувати, а й здобути та поглибити професійні навики у сфері харчової промисловості. Під час стажування її надана була можливість відвідати виноробний завод, шоколадну й сирну фабрики.

Під час стажування на підприємствах компанії “Устронянка” студенти кафедри обладнання харчових виробництв мали змогу ознайомитись із сучасним автоматизованим виробництвом та набути практичного досвіду роботи на машинах з виробництва пластикової тари, розливу та пакування безалкогольних напоїв тощо. Крім набутих спеціальних знань студенти отримали величезний досвід міжнародного культурного спілкування та побували з екскурсіями у Чехії в її столиці Празі, та польських містах Вроцлаві, Кракові тощо.